27/10/2023

Find de bedste sko til turen ned ad kirkegulvet

Hvordan sikrer man sig et par sko, der både er pæne og som man kan danse i til langt ud på natten? Vi har her samlet nogle gode råd til, hvad du kan overveje, når du køber dine brudesko.

Hæl eller flad?

Det kommer meget an på, hvad du er vant til. Har du gået i stiletter, siden du stak dine små børnefødder i din mors høje hæle eller traver du rundt i kondisko hver dag? Hvis stiletten er din bedste ven, så er der ikke noget i vejen for også at tage dem med på din store dag. Har du derimod ondt i fødderne efter en aften i byen, så overvej en flad sko eller en sko med max 5 cm. hæl.

En lille smule hæl er godt for din fremtoning, da man automatisk retter sig mere op og skal I danse den traditionelle brudevals, er det også en fordel med en lille smule hæl. De fleste vil kunne holde til 3-5 cm. hæl i mange timer.

Skiftesko eller én sko?

Det her er det vigtigste: én sko, én sko, én sko. Du skal have den samme sko på hele dagen. Hvorfor? Fordi, med mindre du har en kjole, der ikke er gulvlang, så er kjolens længde tilpasset de sko du havde med til skrædderen, som nok var de smukke stiletter. Når du så er træt af dem og hopper i dine sneakers for at danse, så vil du gå og træde i kjolen, da den nu er 6-8 cm. for lang.

Vælg derfor én sko som du er sikker på, du kan holde ud at have på en hel dag. Du kan selvfølgelig skifte sko, hvis hælen på begge er lige høj eller hvis du efter brudevalsen f.eks. hopper i en kort, lækker dansekjole. Men har du gulvlang på hele dagen, så investér i én dejlig sko.

Hvid eller farvet?

Trenden lige nu peger helt sikkert på farvede brudesko. I langt de fleste tilfælde kan man alligevel ikke se skoene under kjolen, så du kan lige så godt købe en lækker festsko, som du kan bruge bagefter.

Hvis du vil følge traditionen med something old, something new, something borrowed, something blue, er skoen også et oplagt sted at krydse det blå af. Hvis du alligevel vælger den hvide sko, kan nogle typer stof farves efterfølgende, så din brudesko kan få et liv efter brylluppet. Der er nok ting man kun bruger én gang den dag, så hvorfor ikke udnytte at du har købt et lækkert par sko.

Gå dem til

Vigtigst af alt er, at din sko er rar at have på og det kan du sikre ved at gå dem til. Hvis du ender med et par du alligevel havde liggende, så får du nok ikke de store problemer. Men har du været ude finde nye sko, så skal du gå dem til derhjemme i månederne op til og hav dem gerne på når I øver jer på brudevalsen.

Sørg for at du kun går med dem indenfor, så de ikke bliver beskidte inden du skal bruge dem, selv hvis det bare er under sålen. Du kan nemlig risikere at træde på din kjole mens du tager den på eller på vej til kirken og så er det ærgerligt, at de har været en tur i græsset ugen forinden.  

Husk også at have et par vabelplastre i tasken – din partner har måske heller ikke husket at gå sine sko til.