17/11/2022

Musik til bryllup: Kærlighedstoner til jeres dag

Ønsker I musik til jeres bryllup? Tøv ikke med kreativiteten. Et bryllup er et af livets største fester, hvor musikken spiller en stor rolle og kan være med til at sætte lige præcis den stemning I ønsker til jeres bryllup.

Når det kommer til musik til brylluppet, er der mange, der vælger en særlig sang som har en bestemt betydning for dem.

Måske spillede I den på jeres første date, da I besluttede jer for at blive kærester eller måske minder den bare om jer og jeres forhold.

Jeres sang kan være med til at gøre vielsen eller brudevalsen til noget helt specielt.

Mand, der spiller violin foran et brudepar.

Vielsen

Vielsen er starten på jeres helt store dag.

Familie og venner venter spændt på at vidne det vigtigste “JA” og her kan indgangsmelodien eller sangen skabe den helt rigtige stemning for jeres nye kapitel.

Den helt klassiske og traditionelle melodi til en vielse, kender vi vist alle sammen; “Here comes the bride”, som er en smuk melodi at gå sin kommende mand eller kone imod.

Hvis I har en sang eller melodi som minder jer om jeres første møde, date eller en helt speciel tid i jeres liv, kan disse toner være med til at skabe en helt unik stemning og gøre ceremonien til jeres helt egen.

Plads til jeres hjertedrømme

Ikke mange ved det, men der findes en del organister som tager imod ønsker til både indgang- og udgangsmelodier til vielser i kirken. Ønsker I, at jeres melodi skal spilles af organisten som er tilknyttet den kirke, hvor jeres vielse finder sted, så tøv ikke med at spørge.

Hvorvidt I ønsker, at vielsen skal foregå i en kirke eller under åben himmel i en fortryllende skov, kan både en guitarist, en sangerinde som spiller klaver eller smukke toner fra strygere arrangeres. Og være med til at gøre jeres ceremoni til noget helt specielt og unikt.

Et brudepar står uden for en hvid kirke.

Receptionen

En reception er et skønt “mellemstop” inden den store bryllupsfest. Et “mellemstop” som oftest ikke bliver prioriteret særligt højt, hvilket er en skam.

Receptionen er her, hvor I muligvis spiser jeres bryllupskage, holder jeres første takketale til gæsterne og eventuelt forlader selskabet for at få taget bryllupsbilleder.

For nogle af gæsterne er det måske også sidste stop på jeres bryllupseventyr, så hvorfor ikke sørge for at dejlige toner fylder rummet og skaber en hyggelig stemning? Dæmpet lounge musik fra et intimt Jazzband eller helt enkelt en hjemmelavet playliste som sættes på højtalerne i rummet, gør at receptionen bliver lidt ekstra hyggelig og mindeværdig.

Et brudepar, der danser til livemusik.

Bryllupsfesten

En bryllupsfest ligger op til en fantastisk aften med familie og venner, hvor dansegulvet ikke kan undgå at blive indtaget. Musik til bryllup og -festen kan være noget forskellig.

Til bryllupsfesten kan en DJ eller et festband med jeres musikønsker få alle op af stolene. Om det er pop, rock, 80’er musik, tophits fra nutiden eller et godt mix af alle genre, så tøv ikke med at kaste jeres musikønsker afsted – alt lade sig gøre.

Tag højde for samværet

Under maden skal alle kunne snakke med hinanden på kryds og tværs, derfor skal musikken ikke være forstyrrende. Her vil det igen være passende med lounge musik enten fra en pianist, bløde toner fra en saxofonist eller igen helt basalt fra en Soundbox eller et andet højtalersystem.

En pianist eller guitarist kan også give jeres venner og familie en hjælpende hånd, hvis de har planlagt diverse indslag, som f.eks. en fællessang eller dans.

Lad musikken fylde rummet med kærlighed og slutte jeres bryllupsfest af med et brag!